Huib Verbrugge

Geboortedatum: Woonplaats: Motor: Hobby's:

Mijn verhaal …
Ik ben Huib Verbrugge, ik werk in Ouddorp, en ben daar teamleider in een banketfabriek. We maken daar de lekkerste roomboter koekjes van Nederland, voor alle grote winkelketens. Daar gaat veel tijd in zitten maar in het weekend beoefen ik de offroad-kunsten op de motor.
Sinds ’98 weer begonnen via vrienden met een oude Kawasaki daar weer wat mee geoefend, toen een Honda CR250 aangeschaft. Sindsdien de halve wereld over geweest om deze leuke, soms uitputtende low-budget (hahaha) tak van motorsport te beoefenen. De mooiste offroad-ervaring is (na 5 jaar Polen en ritjes in Nederland, België en Frankrijk samen) toch nog steeds Turkije bij Yoshimoto. In een week legden we daar 1250 km af, een mini Parijs-Dakar zeg maar met veel stenen en stof. ‘s Avonds werd er goed gegeten en gedronken (vooral stof wegspoelen), terwijl we iedere avond in een ander gehucht in het binnenland waren waar onze bagage door een volg-jeep (service) heen werd gebracht. Met de ervaring van de afgelopen jaren wil ik daar nog wel eens heen terug: in èèn woord prachtig. Daar kan dat nog, lekker offroad rijden: als je een plaatsje binnen rijdt en er even een kop thee ( ja, dat drinken ze daar veel) of iets anders drinkt en daarna weer verder rijdt staan er bv. 100 van de 300 bewoners je uit te zwaaien alsof je deelnemer van de Dakar bent.
Tegenwoordig rij ik op een Husqvarna TE450 en dat bevalt prima met zo’n startknopje. Eindelijk af van die vervelende kickstarter van de nooit in de steek latende Honda CR250. Ik hoop dat we de komende jaren met onze vereniging nog veel plezier kunnen beleven aan al onze ritjes en reisjes.

Huib Verbrugge.

Inloggen