Bill Kooistra

Geboortedatum: Woonplaats: Motor: Hobby's:

Hallo ik ben Bill (Arnold) Kooistra, èèn van de tien leden van FORT. Ik ben 40+, getrouwd, heb èèn vrouw, twèè kinderen, twèè honden, twèè katten, vier kippen en èèn Honda CR500. Ik ben werkzaam in de wegenbouw bij een asfaltploeg. Toen ik 18 jaar was kocht ik mijn eerste motor, een Yamaha XT500. Elke avond ging ik rijden met Servaas van Herk en nu, jaren later, doen we dat min of meer nog steeds. Toen kwam ik ook voor het eerst in aanraking met het offroad rijden. De eerste keer gewoon rijden met cross laarzen een overall en een helm, ja dat kon gewoon. We kwamen er wel gauw achter dat je wel wat meer nodig had, dus er werden al gauw meer spullen aangeschaft: je moet wel zorgen dat je gesteld staat. Zo was het elke keer weer spannend wat je nu weer zou verliezen van je motor (kentekenplaat, spatbord, enz.). Elke rit was een avontuur: zou je het wel halen, zou de motor het wel halen?
Maar na een jaar of zeven werd de animo onderling wat minder en er werd bijna niet meer gereden, Dit was voor mij het moment om eens een wegmotor te proberen. Het was even wennen, een 500cc 2-cilinder, maar het reed wel lekker. Wel had ik zo weer een paar medestrijders uit het offroadploegje, die vonden dat ook wel wat. We reden wekelijks onze rondjes en ging alsmaar harder, de motors werden alsmaar zwaarder en dat ging goed totdat we èèn van de jongens verloren. Na enig overleg met elkaar verkochten wij (Bill, Ser, Johan) de motor, èèn verlies was teveel.
Maar ja, zonder hobby ga je te vroeg naar het café, en dat kwam ook niet goed. Dus, via een advertentie toch maar weer een offroad’je opgezocht. Na wat gesleutel en gepruts waren we weer klaar voor ons eerste ritje. En daar kwamen we, tot onze stomme verbazing, jongens tegen die al die jaren waren blijven offroad-rijden. We zijn mee gegaan, en mee blijven gaan tot de dag van vandaag. Tussentijds nog een verenging gestart, mooie reizen naar het buitenland gemaakt, wat wil je nog meer.
Wel, een ieder veel plezier, en dat je maar veel kilometers mag maken …

Bill Kooistra.

Inloggen